Psikolojik Danışma ve Rehberlik

DEK’te her öğrencinin eşsiz olduğu anlayışıyla hazırlanan farklı öğrenme ortamları, tamamlayıcı ve destekleyici rehberlik çalışmaları ile zenginleştirilir.

Okula yeni başlayan öğrencilerimizin tüm eğitim - öğretim yılına yayılan oryantasyon programı ile okula uyum süreçleri sağlanır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik biriminin öncelikli hedefleri öğrencilerimizin;

• Kendilerini daha iyi tanımalarını,
  • Kişisel özelliklerinin farkında olmalarını,
  • Sahip oldukları potansiyellerini arttırabilmelerini,
  • Kendileri için gerçekçi kararlar alabilmelerini,
  • Karşılaştıkları engel ya da sorunlara karşı baş etme yöntemleri geliştirebilmelerini sağlamaktır.

Sınıf içi rehberlik çalışmaları, grup rehberliği ve bireysel görüşmeler ile öğrencilerin kendi duygularını tanımalarına ve empati yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olan çalışmalar düzenlenir.

Her yaş düzeyine özgü gelişim dönemi sorunları ile baş etmelerinde öğrencilerimize ve ailelerine rehberlik edilir. Ebeveynlerin desteğe ihtiyaç duyabilecekleri konular için veli konferansları, veli bilgilendirme toplantıları ve alanında uzman kişilerle seminerler organize edilir.

Ayrıca merkezi sınav sistemleri, bir üst eğitim kurumlarına geçişler ve öğrencilerimizin akademik başarılarının takibi rehberlik servisinin üzerinde durduğu diğer konulardandır.

Öğrencilerin akademik başarılarının arttırılması için amaç belirleme, zamanı etkin kullanma, verimli ders çalışma ve sınav kaygısını azaltmaya yönelik çalışmalar yapılır.

Her öğrencinin öğrenme biçimi saptanarak öğrenciye uygun bir çalışma programı düzenlenir, takibi öğrenci ve veli ile birlikte yapılır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik biriminin bir diğer önemli görevi de öğrencilerin bilinçli kariyer seçmesine destek olmaktır. Her öğrenciyle bireysel olarak ilgilenildiği gibi, düzenlenen “Kariyer Günleri” ve “Kampüsten Kampüse Programı” ile öğrencilerin kariyer seçimine destek olunmaktadır.

Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilerimiz içinse bu konuda uzman danışmanlarımız tarafından yurt dışındaki okul seçenekleri ve kayıt kabul koşulları konusunda bilgilendirmeler yapılmakta, dileyen öğrencilerimiz için üniversitelerle temasa geçilerek daha detaylı bilgi verilmektedir.